uređaji i oprema za površinsku zaštitu

Ponuda abraziva

U širokoj paleti raznih vrsta abraziva nudimo samo abrazive proizvedene u EU po strogo definiranim normama i kemijskom sastavu. Abrazivi su namijenjeni za zračno (tlačno ili injekcijsko) i strojno (turbinsko) čišćenje i pripremu površine za daljnje tehnološke postupke.

Abrazivi

 

1. ČELIČNA SAČMA

Može biti okrugla, lomljena ili sjeckana. Namijenjena je za skidanje produkata korozije, starih zaštitnih prevlaka, skidanja ostataka strojne obrade ili postupaka zavarivanja. Izrađuje se od ugljičnog čelika, nehrđajućeg čelika, tvrdog „gusa“, temper lijeva, aluminija.

 

2. STAKLENA SAČMA

Staklene kuglice ili lomljeni komadi svoju primjenu imaju kod injekcijskog zračnog postupka. Primjenjuju se za postizanje fine završne površine kod nehrđajućeg čelika i obojenih metala.

 

3. KORUND

Mineralni abraziv (aluminijev oksid) namijenjen za široku primjenu (u medicini, staklarskoj industriji, strojarstvu i t.d.). Vrlo je prikladan za matiranje i hrapavljenje površine prije nanošenja raznih vrsta prevlaka. Prema boji se razlikuje bijeli, roza, smeđi čime je definiran kemijski sastav i tehničke karakteristike korunda. Razlikuje se „plemeniti“ i elektro korund.

 

4. KERAMIKA

Mineralni abraziv, vrlo tvrd i dugotrajan. Namijenjen za otvrdnjivanje površine

 

5. PLASTIKA

Plastični materijali imaju vrlo specifičnu namjenu. Izrađuju se od duroplasta, melamina, poliamida. Oblikom mogu biti lomljeni i sjeckani. Koriste se kod vrlo malih i laganih dijelova. Primjenjuju se na proizvodima od aluminija i pocinčanim dijelovima. Primjena je u elektronskoj industriji , auti i avio industriji.

 

6. BIO PROIZVODI

To su abrazivi izrađeni od mljevenih orahovih, lješnjakovih ili kokosovih ljuski, te zrna kukuruza. Koriste se za čišćenje alata, restauratorske radove i postizanje specijalnih vizualnih efekata.

 

Abrazivi


Abrazivi se pakiraju u plastične ili papirnate vreće od 25 kg.
Tvornička isporuke je na paletama 1000 kg (40 vreća).