uređaji i oprema za površinsku zaštitu

Ponuda opreme za sačmarenje

Ovaj postupak dobiva ime prema vrsti abraziva (čelična sačma) koja se koristi. Postupak može biti ručni ili strojni.

Ručni postupak

Koristi opremu za tlačno čišćenje mlazom abraziva. Postupak se odvija u zatvorenoj komori, koja ima rešetkasti pod i gumene obloge na zidovima. U postupku se uglavnom koristi lomljena čelična sačma.

Izbačena čelična sačma propada kroz rešetkasti pod, gdje je lopatice potiskuju prema centralnom elevatoru. Elevator podiže sačmu prema spremniku, koja se pročišćuje od prašine i prljavštine. Čelična sačma iz spremnika puni tlačnu posudu iz koje je iznosi tlak zraka, te prolazi kroz gumeno crijevo i mlaznicu. Radnik upravlja mlaznicom i samim postupkom čišćenja. Postupak je kontinuiran i sačma recirkulira.

Prednost ovog postupka je brzina rada, kvaliteta površine, te minimalno prašenje i zagađenje okoliša.

Sačmarenje

 

Strojno sačmarenje

Postupak izbacivanja metalne sačme iz turbine velikom brzinom (76 m/s). Kombinacijom okrugle i lomljene sačme, kao i granulacijom sačme, postižu se razni učinci na sačmarenoj površini.

Strojno sačmarenje se primjenjuje u metalnoj industriji za velike količine obradaka ili za velike površine. To je u potpunosti automatizirani postupak. Nanošenjem zaštitnog premaza neposredno nakon sačmarenja postižu se najbolji rezultati antikorozivne zaštite.

Prema namjeni, dimenziji i broju obradaka izrađuju se nemjenske sačmera.

Ovaj postupak je ekološki vrlo prihvatljiv, jer se u izlaznim ciklonima i filterima postiže izuzetno visoka kvaliteta izlaznog zraka (manje od 3 mg/m³).

Nudimo opremu za sačmarenje kvalitetnog i poznatog talijanskog proizvođača TURBOTECNICA.

Sačmarenje